Aν θέλετε να χάσετε βάρος, να είστε υγιείς ή νa

βελτιώσετε την εικόνα του σώματος σας, η πρόσ- ληψη ενός προσωπικού γυμναστή μπορεί να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση!

Τι είναι όμως το Personal Training;

Κάθε προπόνηση διαρκεί συνήθως περίπου μία ώρα. Η πρώτη συνάντηση είναι αφιερωμένη στην αξιολόγηση του επιπέδου φυσικής κατάστασης, σε μετρήσεις του σώματος, το ιστορικό του πελάτη και στους στόχους που θέλει να επιτεύξει.

Ο γυμναστής σας, θα σας δείξει πώς να κάνετε τις ασκήσεις, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο βάρος πρέπει να χρησιμοποιείτε και θα σας δώσει κατευθύνσεις για να πετύχετε το μέγιστο της απόδοσης σας σε κάθε άσκηση.

Για ποιο λόγο να προσλάβετε ένα προσωπικό       γυμναστή;

Μειώνετε το κίνδυνο τραυματισμού. Ένας καλός γυμναστής θα σας καθοδηγήσει σωστά στη καλύτερη εκτέλεση της άσκησης.

Γίνεστε υπεύθυνοι. Δε θα μπορείτε πλέον να βρείτε δικαιολογίες για να μη πάτε γυμναστήριο γιατί θα σας περιμένει εκεί.

Θα σας θυμίζει για ποιο λόγο πρέπει να ασκήστε και θα σας βοηθάει να κατανοήσετε για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικό ακόμα και αν είστε πολύ κουρασμένοι.

Αποκτάτε ποικιλία και δημιουργικότητα.  Μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων μπορεί να κάνει το μάθημα σας πιο διασκεδαστικό και πιο ενδιαφέρον από τη ρουτίνα του γυμναστηρίου.

Βάζετε στο πρόγραμμα σας τη «προσωπική» σας σφραγίδα. Ενημερώστε το γυμναστή σας τι στόχους έχετε, τραυματισμούς ή τι θα θέλατε να δοκιμάσετε, έτσι εκείνος με την εμπειρία του θα προσαρμόσει το πρόγραμμα στα μέτρα σας.

Κάνετε αποτελεσματική και αποδοτική προσπάθεια. Ένας καλός γυμναστής μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ χρόνο και ενέργεια σε αναποτελεσματικές προπονήσεις.

Προσωπική γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο;

 

Συγκρίνοντας τη γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο μπορείτε να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς. Η απόφαση συνήθως προκύπτει σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις προτιμήσεις σας.

Μερικές από αυτές είναι:

Η σωστή κατανομή του χρόνου.

Πριν ή μετά τη δουλειά δεν έχει σημασία, καθώς έχοντας τον εξοπλισμό στο σπίτι σας, είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσετε το χρόνο σας  χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε το ωράριο ενός γυμναστηρίου.

Η διακριτικότητα.

Η διακριτικότητα είναι πολύ σημαντική για αρκετούς ανθρώπους. Η γυμναστική στο σπίτι το προσφέρει αυτό.Η πολυκοσμία στα γυμναστήρια συχνά προκαλεί αναμονή για κάποιο όργανο ή ακόμα και στα ντους.

Ο ανταγωνισμός.

Κάποιοι έχετε το αίσθημα του ανταγωνισμού μέσα σας, αυτό σημαίνει πως το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο και να βλέπετε και άλλους είναι ένα ισχυρό κίνητρο για εσάς.

O εξοπλισμός.

Σίγουρα σε ένα γυμναστήριο υπάρχει περισσότερος εξοπλισμός που σημαίνει μεγαλύτερη γκάμα ασκήσεων για το γυμναστή. Στα  σπίτια υπάρχει περιορισμός λόγω χώρου και κόστους.

To κόστος.

Το κόστος παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας. Στα γυμναστήρια υπάρχει καλός εξοπλισμός και καλές προσφορές. Στο σπίτι από την άλλη αγοράζετε μια φορά τον εξοπλισμό σας και μετά δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώνετε κάποια συνδρομή.

Τι προσόντα θα πρέπει να έχει ένας καλός Personal Trainer;

• Εκπαίδευση: Ένας προσωπικός γυμναστής θα πρέπει να έχει, τουλάχιστον, πιστοποιητικό Γυμναστικής Ακαδημίας και την ικανότητα να  αξιολογήσει το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

• ΚΑΡΠΑ: Καλό θα είναι να διαθέτει ένα ανανεωμένο πιστοποιητικό CPR και τις πρώτες βοήθειες.

• Εμπειρία: Βεβαιωθείτε ότι ο γυμναστής σας έχει εμπειρία (πρώην αθλητής ή πολλά χρόνια στο χώρο).

• Ειδικές γνώσεις: Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα, τραυματισμό ή πάθηση (εγκυμοσύνη, καρδιακά προβλήματα, διαβήτη) βεβαιωθείτε ότι ο γυμναστής σας έχει τις κατάλληλες γνώσεις και μπορεί να συνεργαστεί με το γιατρό σας.

• Προσοχή: Ένας καλός γυμναστής θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο σε σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας και θα ακούει προσεκτικά αυτά που του λέτε.

• Παρακολούθηση της προόδου: Ο γυμναστής σας θα πρέπει να αξιολογεί τακτικά την πρόοδο σας και να αλλάζει τα προγράμματα.

Πώς θα βρείτε ένα Personal Trainer;

• Μπορείτε να ξεκινήσετε από το γυμναστήριο της γειτονιάς σας. Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν καλούς γυμναστές με πολύ ελκυστικά πακέτα!

• Πάρτε συστάσεις από κάποιο φίλο σας που γνωρίζετε ότι έχει ήδη δοκιμάσει.

• Ψάξτε στο internet.Υπάρχουν πολλά studios που ασχολούνται μόνο με αυτό.

 

Ότι και να αποφασίσετε να γνωρίζετε επίσης πως η προσωπικότητα του γυμναστή είναι πολύ σημαντική δεδομένου ότι θα πρέπει να εργάζεστε πολύ στενά με αυτό το πρόσωπο!

Η Ευαγγελία Γκίκα

είναι εξειδικευμένη καθηγήτρια yoga,

πρωταθλήτρια κωπηλασίας, γυμνάστρια,

με πολλούς τίτλους εξειδίκευσης σε αθλήματα,

αλλά το σημαντικότερο ταλέντο της,

είναι ότι μεταδίδει την θετική της σκέψη

και το πάθος της.

 

πηγή: wishmagazine.gr

Γκίκα Ευαγγελία ,

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής / Personal Trainer