Ευαγγελία Γκίκα: Pole dancing: Αυτή η γυμναστική είναι σέξι!
Το pole dancing γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα είναι διασκεδαστικό και αυξάνει την αυτοπεποίθηση! Με την εξάσκηση στη μπάρα:
1. Υπάρχει μια άμεση ανταμοιβή για την προσπάθεια σας!
Δεν λέω ότι από το πρώτο μάθημα θα βγείτε με six pack κοιλιακούς! Ούτε ότι θα καταφέρετε να χορέψετε όπως οι επαγγελματίες!  Μπορώ να σας εγγυηθώ όμως ότι θα το διασκεδάσετε και θα κάνετε τρομερή ενδυνάμωση σε όλο το σώμα! Ίσως στην αρχή σας δυσκολέψουν αρκετές πόζες, μετά από μια ώρα όμως θα μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα απ ότι φανταζόσασταν!
2. Αποκτάται κίνητρο για να συνεχίσετε!
Είναι γενικά ένας  χορός που σας παρέχει μια ατελείωτη προσφορά από εφικτούς στόχους. Για να ανεβείτε στην κορυφή της μπάρας θέλει προσπάθεια. Αυτό και μόνο θα σας πεισμώσει!  Κάθε φορά που θα κερδίζετε ένα στόχο θα επιβραβεύεστε για τη σκληρή δουλειά!
3. Συνδυάζει πολλά είδη άσκησης!
Μια κατηγορία Pole dancing συνήθως περιλαμβάνει κάποια γυρίσματα, μερικές έλξεις, μερικές χορευτικές κινήσεις, ανοίγματα και στηρίξεις. Αυτός ο συνδυασμός των επιπέδων έντασης σημαίνει ότι ο χορός μπορεί να χαρακτηριστεί ως έντονη προπόνηση. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καεί το λίπος και να βελτιώσει δραστικά την καρδιαγγειακή υγεία σας! Είναι τόσο μια ισομετρική και ισοτονική προπόνηση … σε μία μόνο μπάρα!
4. Είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό!
Αυτό έχει γίνει κάπως ενός κλισέ τα τελευταία χρόνια.  Είναι παρεξηγημένο σπορ επειδή οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει με το Striptease. Ακόμα κι έτσι όμως να είναι, μπορεί κάλλιστα να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση σας και γιατί όχι, να δημιουργείτε ρόλους στο σύντροφο σας και να τονώσει και τη σχέση σας! Είναι σίγουρο πως θα τον εκπλήξετε και θα τον εντυπωσιάσετε!
5. Είναι εθιστικό!
Επειδή ο χορός αυτός είναι τόσο ευχάριστος και αποδοτικός, γρήγορα γίνεται ένας εθισμός! Κάθε φορά που θα ολοκληρώνετε μια κίνηση, θα εμπνέεστε να κάνετε κάτι καλύτερο, να πιέσετε σκληρότερα, να επιτύχετε περισσότερα!
6. Απευθύνεται σε ολόκληρο το σώμα σας!
Είναι φανταστικό για τους μηρούς και πισινό σας! Είναι εκπληκτικό για τα χέρια και τους ώμους σας! Θα διαμορφώσει τα πόδια σας, το στομάχι σας και θα συσφιχτούν περιοχές που είναι δύσκολο απλά με το γυμναστήριο. Επίσης δυναμώνουν αρκετά οι καρποί και οι αστράγαλοι.
7. Θα κρατήσει το σώμα σας ευλύγιστο!
Οι κινήσεις που γίνονται και τα ανοίγματα θα σας δώσουν άνεση, ευλυγισία και μαλακότητα στις κινήσεις, ακόμα και στη καθημερινότητα σας!
8. Υπάρχει κάτι για τον καθένα!
Είναι μια ευέλικτη άσκηση για κάθε άνδρα και γυναίκα, ανεξάρτητα από το σχήμα, το μέγεθος, το ιστορικό ή την ηλικία. Η ευελιξία επιτρέπετε σε όλα τα είδη των ανθρώπων, με μια ποικιλία από διαφορετικά υπόβαθρα και πάθη, να απολαύσουν κάτι διαφορετικό μέσα από το χορό. Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν επειδή θέλουν να αισθάνονται σέξι, ή για να χτίσουν την αυτοεκτίμηση τους. Υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν απλά για ενδυνάμωση.
9. Είναι υπέροχα απελευθερωτικό!
Ο τρόπος που χορεύεις στη μπάρα μπορεί να απελευθερώσει ένα άτομο που δε πίστευες πως υπάρχει μέσα σου! Ανακαλύπτεις πτυχές άγνωστες του εαυτού σου!
10. Είναι ευέλικτο και προσαρμόσιμο!
Δε χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό και δουλεύεις απλά με τη δύναμη του σώματος σου!
Δοκιμάστε το!

πηγή: mylady.gr

 Γκίκα Ευαγγελία ,

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής / Personal Trainer

Δασκάλα στο Ghyta Yoga School