Η κυτταρίτιδα είναι χαρακτηριστικό κλασικό του γυναικείου φίλου, όλων των ηλικιών. Ακόμα και οι αδύνατες γυναίκες μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα, αλλά όσες έχουν συσσωρευμένο λίπος, έχουν πολύ πιο εμφανή τα σημάδια της, σε πολλά σημεία του σώματος: γοφοί, μηροί, γόνατα, μπράτσα, αυχένας. Οι εξογκωμένοι σβόλοι κάνουν το δέρμα να μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού.
Πως δημιουργείται
Η κυτταρίτιδα είναι δηλητηρίαση του συνδετικού ιστού του δέρματος, εξαιτίας κατακράτησης νερού, κακής κυκλοφορίας του αίματος, ανθυγιεινής διατροφής και ακινησίας. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν, οι τοξίνες των τροφών δεν αποβάλλονται κανονικά και λιμνάζουν μεταξύ επιδερμίδας και υποδέρματος, μπλοκάροντας τα λίπη και τα υγρά του σώματος και σχηματίζοντας μικρούς σβόλους στην αρχή. Οι συσσωρευμένοι αυτοί σβόλοι μεγαλώνουν σιγά σιγά και διογκώνουν τα κύτταρα τα οποία με τη σειρά τους πιέζουν τα αιμοφόρα αγγεία μέσα στα οποία κυκλοφορεί η λέμφος, η οποία βοηθά στην αποβολή των τοξινών, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται περισσότερες τοξίνες που μπλοκάρουν περισσότερο λίπος και οι σβόλοι μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.
Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
Η συστηματική αντιμετώπιση θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα ακόμα και σε χρόνιες καταστάσεις. Μια υγιεινή διατροφή που δεν δημιουργεί τοξίνες, αρκετό νερό, αεροβικές ασκήσεις και μερικές περιποιήσεις σώματος (απολέπιση, εντριβές με τρίχινο γάντι, επιθέματα που διαλύουν το λίπος και ζελέ σύσφιξης) θα σας απαλλάξουν από τη κυτταρίτιδα και το σώμα σας θα γίνει λείο και σφριγηλό.
Για τέλεια αποτελέσματα
• Πίνετε πολύ νερό για να φεύγουν οι τοξίνες
• Ελαττώστε το αλάτι που μπλοκάρει το νερό
• Μειώστε τη καφεΐνη και το αλκοόλ που κατακρατούν τα λίπη
• Τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά με αντιοξειδωτικές ουσίες
• Αυξήστε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, τρώγοντας λιγότερα λιπαρά και εφαρμόζοντας αεροβικές ασκήσεις και ασκήσεις μέσα στο νερό

πηγή: mylady.gr

 Γκίκα Ευαγγελία , Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής / Personal Trainer